sâmbătă, 29 martie 2014

And why not to have a To Be List

Most of us have a to do list, but how about a  To be list ? You have also a To be List?

What really makes people successful? A second language? Attending an Sport Classes? A height of six feet plus? Or...could success have something to do with simply being open to the world? That’s the takeaway from this infographic that Dave Kerpen, chief executive of Likeable Local posted this week from his pals at Petra Coach, summarizing the differences between successful and unsuccessful people.

Our favorite tidbits?
Unsuccessful people are portrayed as being angry (regardless of their job title or income level), secretly hoping others fail (regardless of their job title or income level) and watching TV every night.
 Successful people, on the other hand, exude joy, set goals and life plans, keep journals (instead of say they keep a journal but don’t,) read a book every day (see, we told you, start with this one: Glitter and Glue) and keep a to-be list filled with items that—unlike its evil cousin,the to-do list—never, ever need to be crossed out.

luni, 10 martie 2014

Care este varsta noastra biologica?

  Varsta cronologica este cea “din buletin”, adica de cate ori s-a invartit pamantul in jurul soarelui de cand ne-am nascut. Varsta biologica este un termen care defineste starea relativa a corpului nostru fata de un optim sau o medie. Dupa inchiderea perioadei de crestere, la cei mai multi oameni apare fenomenul de degradare a functiilor vitale pana la incetare (moarte).

Stii deja ca varsta din actul de identitate nu este intotdeauna reflectata de felul in care te simti, nu vârsta din buletin este cea care contează, ci vârsta pe care o are cu adevărat organismul tău. Nu întâmplător, unele persoane arată şi se simt mult mai tinere decât sunt în realitate. Genele au un important cuvânt de spus, dar contează foarte mult şi stilul de viaţă. Unele obiceiuri adaugă ani vârstei biologice, altele te „întineresc“.
felul in care organismul tau face fata provocarilor fizice de peste zi si de modul in care te percep ceilalti. Varsta biologica, adica varsta corpului tau, poate fi sub cea scrisa in actul de identitate, daca urmezi un stil de viata sanatos, poate coincide cu ea sau o poate depasi, daca ai un stil de viata haotic, care te imbatraneste in fiecare zi.Si pana la urma , nu


Eu dintr-o pura intamplare , in urma cu cativa ani am avut ocazia sa imi fac o analiza mai detaliata a greutatii si printre altele sa aflu si  varsta mea reala reala, pe atunci era 13 ani.Cum intre timp am incercat sa am mai multa grija in ceea ce priveste stilul meu de viata,si , asa cum e bine sa ne facem analizele anual, m-am hotarat sa ma interesez si de varsta biologica ... si placuta a fost surpriza cand am aflat ca ..... de la varsta de 13 ani... am ajuns la 11.

Eu nu mi-am  propus sa traiesc  100 de ani, din pacate zilnic trecem prin diverse vartejuri ale vietii , dar in cele mai multe situatii fac eforturi sa tin cont de conservarea corpului si intelectului pe termen mediu si lung. Dau o atentie deosebita odihnei, surselor de alimente, antrenarii psihicului (proces de invatare permanenta). Folosesc o gama larga de suplimente nutritive si fac sport din cand in cand. Incerc sa tin cat mai mult cont de limitarile pe care le am si sa le accept ca atare.


Cum putem evalua varsta biologica?

La prima vedere putem evalua varsta biologica dupa starea pielii (in special pe fata), postura, nivel de energie fizica si mentala. In profunzime se poate merge de la clasicele analize de sange care arata functionarea organelor interne (colesterol, glicemie, puls), capacitate aerobica maxima, acuitate vizuala, tensiune arteriala, capacitatea antioxidanta, nivelul de hidratare, densitatea osoasa, compozitia corporala, la cele hormonale (hormon de crestere, testosteron, estrogen) si chiar la cele genetice (numarul de mutatii sau lungimea telomerilor). Deci avem un raport intre cum se simte in mod concret corpul si cum s-ar simti omul “mediu” sanatos la aceeasi varsta.  Poti fi, concret, mai tanar sau mai batran decat varsta cronologica.

Exista, deci, un “ceas biologic”?

Da, avem un ceas biologic, el incepe sa “ticaie” inca din momentul conceptiei, cand, dupa o “resetare” a sa prin contopirea materialului genetic de la cei doi parinti apar si modificarile in exprimarea acestuia, dar si in structura sa de baza. Daca “ceasul biologic” este accelerat, atunci apare o maturizare rapida, dar si o imbatranire prematura. In diverse modele biologice (experimente de laborator) s-a putut induce in mod semnificativ prelungirea vietii unor animale.

Care ar putea fi durata noastra de viata?

Dupa diferite cercetari genetice si comparatii cu rudele noastre apropiate (primatele) se poate spune ca durata maxima de viata a omului s-ar indrepta catre 100-120 de ani, unii ridicand stacheta chiar la 130 de ani. Asta ar insemna conditii optime, chiar cu 2-3 generatii in urma, nu doar la fat, copil sau adult. Dupa o perioada de scadere odata cu aparitia agriculturii, in ultimele sute de ani observam o noua tendinta crescatoare in durata de viata a oamenilor, atat datorita conditiilor de viata mai bune cat si progreselor medicinei. Se preconizeaza, din pacate, ca urmatoarele generatii vor trai mai putin decat parintii lor din cauza degradarii mediului si modului de viata in societatea moderna.

De ce am vrea sa avem o varsta biologica mai mica?

Este alegerea fiecaruia cum vrea sa traiasca. O varsta biologica mai mica si o imbatranire mai lenta iti dau mai mult timp sa te bucuri de viata, sa realizezi lucrurile pe care ti le-ai propus, in conditii de sanatate si fericire. Mentinerea functiilor fizice si intelectuale sunt reprezentate, deci, de o varsta biologica mai mica. Deci, mai bine tanar si sanatos decat batran si bolnav.

Ce boli ne scurteaza viata?

Bolile care ne pun capat vietii difera in diverse regiuni ale globului, dar in asa-zisa lume civilizata avem boli ale exceselor: diabetul si complicatiile sale, accidente vasculare, cancer. Daca in privinta accidentelor sau bolilor infectioase avem mai putine mijloace de lupta, impotriva bolilor cronice, degenerative putem actiona din timp, prin prevenire, tinand cont inclusiv de predispozitiile genetice.

Care sunt principalele metode pentru a ne mentine in forma si a avea o viata lunga si sanatoasa?

Pentru ca ne nastem cu niste “credite” este ideal sa ducem un mod de viata care sa ne conserve rezervele si sa asigure mentinerea functionarii optime cat mai mult timp. Asta inseamna, in primul rand, o viata cumpatata, fara excese. In zilele noastre sunt cateva directii pe care se merge pentru a ne mentine tineri: evitarea toxinelor, controlul stress-ului, alimentatie si suplimentatie, miscare, medicatie si tratamente medicale speciale.

Cand putem incepe un program de mentinere a capacitatilor fiziologice si intelectuale?

Ideal, acest program ar trebui perpetuat de la o generatie la alta, fiind cunoscute acum efectele alimentatiei si modului de viata pentru generatiile urmatoare. Deci macar inainte de momentul conceptiei mama ar trebui sa-si curete corpul apoi sa se hraneasca bine si sanatos in timpul sarcinii si alaptarii, urmand educatia alimentara, care ii va asigura copilului un start bun in viata din acest punct de vedere. Chiar daca parintii sau bunicii nostri nu au inceput pentru noi un astfel de program, el poate fi implementat in orice moment, chiar si la varste inaintate, cu efecte semnificative chiar si in recuperarea unor functii ale organismului (considerate pana de curand pierdute ireversibil in imbatranire sau boli degenerative).

Ce tip de alimentatie este bine sa adoptam?

Studiile din acest moment ne directioneaza catre o restrictie calorica in conditii de nutritie optima, adica sa-i dam corpului substantele necesare, dar fara energie in plus. Astfel, se pot declansa anumite mecanisme de adaptare care vor incetini degradarea informatiei genetice si vor induce chiar repararea ADN-ului. Se merge si pe principiul ca mancand mai putin introducem in corp si mai putine toxine, conservand in acelasi timp capacitatile de metabolizare a nutrientilor.
De asemenea, se propun metode alimentare cum ar fi reducerea aportului din anumiti aminoacizi (metionina), reducerea aportului de carbohidrati, alcalinizarea organismului etc. Metionina este gasita in cantitati mari in branza, nuci si seminte oleaginoase, carne si peste.

Care sunt cele mai utile alimente si modalitati de preparare?

Personal, m-as orienta catre super-alimente, alimente dense micronutritiv, bogate in antioxidanti si fitonutrienti, dar care aduc un numar mic de calorii, deci o cantitate mica de energie. Surplusul de energie este una dintre cauzele stress-ului oxidativ suplimentar si care uzeaza organismul. Se urmaresc metodele de preparare care cresc biodisponibilitatea nutrientilor (ex. fierberea morcovilor sau oparirea spanacului) in acelasi timp cu prevenirea formarii de compusi toxici (cuptor in loc de gratar sau prajire).

Exista o dieta speciala in acest sens?

Alimentele pot influenta inclusiv exprimarea informatei genetice, dupa cum ne arata epigenetica si nutrigenomica. Dieta trebuie sa tina cont de predispozitiile, capacitatile si preferintele individuale. Bineinteles, ea tine cont si de posibilitatile concrete de procurare a alimentelor. Un punct important, pe langa sanatatea fizica sunt optimizarea si mentinerea functiilor intelectuale pe termen mediu si lung. Deci, pentru fiecare om se concepe o dieta personalizata, adaptata in timp la necesitatile in schimbare ale fiecaruia. Dieta mea preferata este o dieta in general low-carb, sezoniera, locala, completata cu super-alimente exotice si suplimente nutritive.

Cum ajuta suplimentele nutritive acest program?

Suplimentele nutritive au mai multe roluri: completeaza alimentatia acolo unde este greu sa obtinem nutrientii din surse naturale (vitamine, oligoelemente), aduc nutrienti practic imposibil de obtinut din alimente (ex. extracte standardizate de plante medicinale), dar dovedit benefici, asigura o protectie suplimentara impotriva toxinelor.

Care sunt cele mai utile suplimente?

Eu folosesc vitamine si minerale, extracte de plante (inclusiv resveratrol), omega 3, antioxidanti, probiotice, enzime digestive. Terapia cu enzime digestive este interesanta pentru ca, odata cu trecerea timpului, capacitatea de producere a enzimelor scade si scade chiar compatibilitatea acestora cu substratul, deci, cand imbatranim, enzimele nu isi mai indeplinesc functiile. Folosesc si colagen hidrolizat, glucosamina si condroitina, extract de turmeric (efect antiinflamator) si scortisoara, ceai verde. Cele mai multe actioneaza si la nivel genetic, nu doar in stomac, sange sau intercelular.

Exista si medicamente care ajuta? Cum pot fi ele folosite?

Exista, desigur si medicamente sau alte metode medicale, dar, spre deosebire de suplimente (care sunt naturale si extrase din plante, de exemplu), in cazul medicamentelor este necesara recomandarea unui medic specialist. Se poate merge aici pana la tratamente hormonale de substitutie, cel mai popular fiind hormonul de crestere (HGH). Totusi, noi preferam sa mentinem si sa optimizam functiile hormonale cu ajutorul nutritiei si modului de viata, pentru ca astfel de tratamente prezinta si riscuri serioase.

Care este rolul efortului fizic?

Miscarea este foarte importanta, pentru ca suntem facuti sa ne miscam. Lipsa de efort fizic este la fel de periculoasa ca si supraalimentatia. Rolul sportului este acela de a mentine functiile corpului prin stimularea mecanismelor de regenerare si detoxifiere. De asemenea, sportul contribuie semnificativ la controlul stress-ului.

Cat sport e bine sa facem?

Sportul sau alte activitati fizice trebuie bine dozate astfel incat ele sa ramana la nivelul de stimul si sa nu uzeze prematur corpul, asa cum se intampla in sportul de performanta sau muncile fizice grele. De asemenea, trebuie tinut la minim riscul de accidentare, pentru ca recuperarea dupa o accidentare poate fi chiar imposibila la varste inaintate. Chiar si perioada de convalescenta (ex. statul la pat) poate duce la pierderi rapide de masa musculara si osoasa, foarte greu de compensat ulterior. Tentatia este mare sa se forteze, mai ales la inceput, inclusiv prin intrarea in diverse competitii, dar eu descurajez aceste tendinte care tin de orgoliu, nu de sanatate.

Ce tipuri de sport sunt cele mai recomandate?

Personal consider ca cea mai buna metoda este combinarea unor activitati sportive care sa “tinteasca” diferite aparate si sisteme: postura, flexibilitate si stretching, antrenament cardiovascular si antrenament de forta, cu greutati, la o intensitate aleasa corect si cu timpi de refacere suficienti. Programul de sport poate fi inceput la orice varsta, dar sub supravehgerea unui specialist, nu neaparat

Cum tinem stress-ul sub control?

Pe langa sport trebuie sa ne planificam atent viata si activitatile, pentru a fi proactivi si a nu reactiona la elementele stresante, in primul rand psihologic, prin somatizarea emotiilor. Sunt cunoscute cazuri de persoane, care, dupa accidente vasculare cu pierderea functiilor intelectuale au avut parte de o imbunatatire semnificativa a starii de sanatate fizica: reducerea glicemiei (disparitia diabetului), regenerarea unor tesuturi si organe, normalizarea tensiunii arteriale, o viata lunga, fara boli.

Ce alti factori nocivi trebuie sa evitam?

Sunt importante si expunerile la campuri electromagnetice (telefon, aparate electrice, fire de inalta tensiune), radiatii (inclusiv cele naturale, care pot fi mai mici sau mai mari de la o regiune la alta), poluarea atmosferica, chimicalele moderne care ne inconjoara. Evident ca nu putem trai in pestera, dar putem reduce din expunerea curenta (care, de obicei inseamna neglijenta), reducand astfel si riscul imbatranirii premature. Prevenirea bolilor infectioase printr-o igiena corecta, evitarea autoadministrarii de medicamente si a interventiilor chirurgicale inutile (ex. operatii estetice) cred ca sunt masuri importante de asemenea.



Nu vârsta din buletin este cea care contează, ci vârsta pe care o are cu adevărat organismul tău. Nu întâmplător, unele persoane arată şi se simt mult mai tinere decât sunt în realitate. Genele au un important cuvânt de spus, dar contează foarte mult şi stilul de viaţă. Unele obiceiuri adaugă ani vârstei biologice, altele te „întineresc“.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/medicina/trucuri-ajuta-sa-ti-scazi-varsta-biologica-arati-simti-mai-tanar-1_50e6ecfa596d7200917255ee/index.html
Nu vârsta din buletin este cea care contează, ci vârsta pe care o are cu adevărat organismul tău. Nu întâmplător, unele persoane arată şi se simt mult mai tinere decât sunt în realitate. Genele au un important cuvânt de spus, dar contează foarte mult şi stilul de viaţă. Unele obiceiuri adaugă ani vârstei biologice, altele te „întineresc“.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/medicina/trucuri-ajuta-sa-ti-scazi-varsta-biologica-arati-simti-mai-tanar-1_50e6ecfa596d7200917255ee/index.html
Nu vârsta din buletin este cea care contează, ci vârsta pe care o are cu adevărat organismul tău. Nu întâmplător, unele persoane arată şi se simt mult mai tinere decât sunt în realitate. Genele au un important cuvânt de spus, dar contează foarte mult şi stilul de viaţă. Unele obiceiuri adaugă ani vârstei biologice, altele te „întineresc“.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/medicina/trucuri-ajuta-sa-ti-scazi-varsta-biologica-arati-simti-mai-tanar-1_50e6ecfa596d7200917255ee/index.html

vineri, 28 februarie 2014

Si din nou e primavara

Se pare ca anul acesta primavara ne-a gasit mai pregatiti decat credeam ca vom fi.De ceva timp  ne-a întâmpinat cu vreme frumoasă, ghiocei şi triluri de pasărele care mai de care mai vesele!La fiecare colt se intalnesc vânzătorii de marţişoare abundau în şnuruleţe alb cu roşu legate de câte un suvenir , numai gata să le iei şi să le dăruieşti persoanelor dragi.

 Luna martie pentru romani este echivelentul martisorului. Martisorul este un obicei specific românesc, pe care nu il regasim la alte popoare. În timp, traditia martisorului a fost preluata si de alte populatii de la sud de Dunare.

Si pentru că povestea trebuie spusă din om în om ca să nu se piardă iar tradiţia să mergă mai departe, o să vă scriu mai jos, una dintre legendele marţişorului aşa cum am gasit-o şi eu:

 Obiceiul daruirii martisorului este mostenit de la daci si romani si îsi are originea in credintele si practicile agrare.

Martisor, numele popular al lunii martie, este de origine latina ¬ Martius. Dupa vechiul calendar roman, 1 martie era prima zi din an, în care se celebra sarbatoarea Matronalia. În aceasta zi aveau loc serbarile lui Marte ¬ zeul fortelor naturii, al primaverii si agriculturii, ocrotitor al câmpului si turmelor. La vechii traci, aceleasi atribute le avea zeul Marsyas Silen, inventatorul fluierului, al carui cult este legat de glia materna si de vegetatie. Acestui zeu ii erau inchinate sarbatorile primaverii, ale florilor si fecunditatii naturii.

Prima atestare a martisorului

Aceasta sarbatoare are la origine foarte multe legende ale martisorului. Nici nu se putea altfel daca ne gandim ca martisorul este vechi de peste 8000 de ani, fiind sarbatorit inca de pe vremea getilor. Strans legate de legenda martisorului stau legate cu canaf simboluri precum: revenirea la viata, optimismul si veselia, mici talismane aducatoare de noroc, fericire si implinire.
Acest simbol este purtat la vedere o saptamana sau doua. Astazi cu totii stim ca trebuie sa purtam si sa daruim martisoare, mici simboluri ale venirii primaverii, dar probabil putini dintre noi cunosc legenda martisorului ori s-au intrebat ce simbolizeaza sau cand a fost prima data purtat acesta.
In calendarul ortodox pe 1 martie crestinii o sarbatoresc pe Mucenita Evodochia, numita in popor si Dochia. De numele ei sunt legate o parte din legendele martisorului.

Mai multe legende ale martisorului


O legenda spune ca atunci cand se afla la pascut cu turma sa de oi, Baba Dochia a gasit o para. Dochia a legat para cu un fir de ata pe care l-a aseazat pe desaga sa. Ziua in care Baba Dochia a gasit para era prima zi a lunii martie. Se spune astfel ca Baba Dochia a fost prima persoana care a purtat un martisor.
Daca unii ar fi tentati sa spuna ca aceste istorisiri sunt simple legende ale martisorului exista dovezi arheologice cum ca in Romania s-au gasit martisoare cu o vechime mai mare de opt mii de ani. Sub forma unor mici pietre de rau vopsite in alb si rosu, ele erau insirate pe ata si se purtau la gat. Culoarea rosie, data de foc, sange si soare, era atribuita vietii, deci femeii. In schimb, culoarea alba, conferita de limpezimea apelor, de albul norilor era specifica intelepciunii barbatului. De altfel snurul martisorului exprima impletirea inseparabila a celor doua principii ca o permanenta miscare a materiei. El semnifica schimbul de forte vitale care dau nastere viului, necurmatul ciclu al naturii.

O alta...

Una din legendele martisorului este legata de soarele primaverii… se spune ca pe vremuri, soarele lua chipul unui fecior chipes si cobora in sat, la hora. Un zmeu rau l-a pandit si in cele din urma l-a rapit inchizandu-l intr-o temnita. Dupa ce zmeul a furat soarele, lumea a devenit trista, fara rasete si veselie. Intr-una din zile, un tanar se hotaraste sa salveze soarele si sa il infranga pe zmeu.
Toata omenirea l-a incurajat pe tanar si i-a dat o parte din puterea sa. Drumul flacaului pana la palatul zmeului a durat trei anotimpuri: vara, toamna si iarna. Dupa ce l-a gasit pe zmeu au inceput sa se lupte. Si s-au luptat zile si saptamani intregi pana ce flacaul l-a omorat pe zmeu si a eliberat soarele care s-a ridicat pe cer si a bucurat intreaga omenire.
Odata cu revenirea soarelui pe cer, natura a reinviat, insa tanarul curajos nu a mai apucat sa prinda primavara. Sangele sau s-a scurg in zapada imaculata, in care rasareau ghiocei. De atunci exista traditia ca tinerii flacai sa impleteasca doua fire, unul alb si unul rosu si sa le ofere ofere fetelor pe care le iubesc.
Rosul simbolizeaza astfel dragoste si aminteste de sangele voinicului care a salvata soarele, iar albul reprezinta sanatatea si puritatea ghiocelului, prima floare a primaverii.

Legenda Babei Dochia

O alta legenda a martisorului pe care unii o stiu de la bunici este cea legata de Baba Dochia... Baba Dochia a avut un fiu, Dragobete care s-a casatorit impotriva dorintei ei. Pentru a-si necaji nora, intr-o zi rece de iarna, i-a dat acesteia un ghem de lana neagra si a trimis-o la rau sa-l spele, spunandu-i sa nu se mai intoarca pana cand lana nu devine alba. Fata a incercat sa spele lana, dar chiar daca degetele sale au inceput sa sangereze, culoarea acesteia ramanea tot neagra. De disperare, pentru ca nu se putea intoarce acasa la sotul iubit, a inceput sa planga.
Impresionat de durerea fetei, Domnul Iisus Hristos i-a aparut in cale si i-a dat o floare rosie, spunandu-i sa spele lana cu ea. Acesta nu este un fapt neobisnuit, pentru ca, in legendele romanilor, Iisus insotit de Sfantul Petre apar des in vietile oamenilor pentru a-i ajuta la nevoie. Multumindu-i, fata a pus floarea in apa, a spalat-o si a constatat cu uimire ca lana s-a albit. Fericita ca a reusit sa duca la bun sfarsit aceasta sarcina grea, si-a indreptat pasii spre casa, unde nu a fost primita cu bucurie de soacra sa, din contra, auzind povestea fetei aceasta a acuzat-o ca Martisor (asa ii spunea fata, deoarece nu-l recunoscuse pe Isus) era iubitul ei.
Dupa aceasta intamplare, Dochia a pornit impreuna cu turma sa spre munte, fiind convinsa ca primavara venise deja, altfel de unde ar fi putut Martisor sa aiba floarea? Pe parcursul calatoriei sale, si-a scos, rand pe rand, cele doisprezece cojoace pe care le purta, pana cand a ramas fara nici unul. Dar vremea s-a schimbat. Pe cat de frumos fusese la inceputul zilei, pe atat de urat se facuse acum. Ningea si totul incepuse sa inghete. Fara alte vesminte cu care sa se incalzeasca, Dochia a inghetat impreuna cu oile sale, transformandu-se, conform legendei, in stana de piatra. De atunci rosul si albul simbolizeaza lupta dintre iarna si primavara, bine si rau. Rocile se pot observa si astazi pe muntele Ceahlau si sunt o marturie vie a acestui mit romanesc.

De atunci, tinerii impletesc doi ciucurasi: unul alb si unul rosu. Ei ii ofera fetelor pe care le iubesc sau celor apropiati. Rosul inseamna dragoste pentru tot ceea ce este frumos, amintind de culoarea sangelui voinicului. Iar albul simbolizeaza puritatea si gingasia ghiocelului, prima floare a primaverii”.

Ca sa respectam traditia si toate legendele, martisorul trebuie legat la rasaritul soarelui, in prima zi a lunii martie. Se poarta de la 1 Martie pana cand se arata primele semne ale primaverii, adica pana cand se aude cucul cantand, pana cand infloresc ciresii sau trandafirii, pana la venirea berzelor si a randunelelor. Si atunci, martisorul nu se arunca, ci se leaga de un trandafir sau de un pom inflorit, ca sa ne aduca noroc.


După cum aţi văzut, există mai multe variante ale acestei tradiţii, dar important este să păstram obiceiul firului alb şi roşu, care dăruit sub formă de brăţară sau suvenir (legat de un mic obiect), întotdeauna aduce bucurie pe chipurile celor care îl primesc!

Vă doresc o primavară frumoasă, cu multe marţioare, zâmbete şi flori!

luni, 17 februarie 2014

Our Comfort Zone

In any personal journey, we often seek perfection. We try for the “perfect” job, or just the right
clothes to make us look “perfect.” We even try for the “perfect” yoga or meditation practice so we can walk a “perfect” path of healing. But this idea of perfection often creates confusion. It makes us afraid to make mistakes for fear of losing this “perfection.” When we strive for the “perfect,” anything less than perfect, which is almost everything, is judged, discredited, and thought of negatively.
However, if there's anything you want to change in your life, you're going to have to push yourself out of your comfort zone and likely tolerate some level of imperfection. This is scary for most of us. It's a comfort zone for a reason! However, no change can come from staying in the same place that got you to where you are.
We all have our reasons and justifications, or perhaps we can call them excuses, for why we can't make changes. We defend our behaviors, justify our lack of action, or blame other people for why we're stuck. We complain that it's too hard or give up because it takes too long.
Perfectionism, procrastination, and paralysis are three of the worst inhibitors of change. Many of us have a tendency to want to spend the first hundred years of life ironing out all of the kinks, and the next hundred years actually living.
Such an inclination to avoid risks, to avoid doing anything badly, only prevents us from doing things we might actually enjoy, and keeps us from the regular practices that produce progress.
There are lots of reasons we get stuck in our rut and don't make change, but the most common reason is fear. Change can be scary. It can be overwhelming. It's unknown. It's not always guaranteed to be what we expected or wanted. What if you fail?
In order to grow and make changes, we have to be willing to risk failure. You have to be willing to do the hard work. And the hard work is stepping outside your comfort zone. If you're unwilling to perform a task badly, you can’t expect to make progress toward learning to do it well.
This is true for any area in your life that you want change: physical health, emotional health, relationships, work, anything.
Here's the real kicker though: You can't just step out of your comfort zone one time. You have to be willing to continually push yourself. It's really easy to get discouraged because you didn't see the change you'd hoped for right away. I know it's hard, but I promise that if you keep trying you will see change.
Here are three steps to guide you in pushing out of your comfort zone and creating change:
1. Identify what it is exactly that you want to change.
How can you get where you want if you don't know where you're going? Allow yourself to really slow down and envision the life you want for yourself. Where's the problem in your life that needs addressing, and what do you want to achieve? Paint yourself a picture of the life you want to be living, focusing on how you want to feel. From that vision, you can identify the areas in your life that need attention and possibly correction.
2. Take action.
Specifically, contrary action. For example, if you want to improve your cardiovascular health, start running. If you've already been running, start running faster. Yes, it's hard. Yes, it would be much easier to continue strolling on the treadmill with a good read, but you need to start changing it up! If you want to move on from a past relationship, start taking contrary action. Stop checking Facebook, stop sending text messages, start reaching out to other people in your life, stop isolating, step out of your comfort zone!
If you want to improve your self-esteem, step outside of your comfort zone of negative self-talk and criticism and start giving yourself positive affirmations ... even though it's really uncomfortable and difficult to do!
3. And finally, keep it up!
If you've committed to steps one and two, after some time this new action will no longer be a challenge and it will become your comfort zone. You must keep pushing the boundaries of your comfort zone if you want to continue growing and changing.
I don't believe any of us are meant to stop growing and changing. Growth is a lifelong journey that never ends. Give yourself permission to keep pushing yourself, to keep struggling with being imperfect with something, keep opening yourself up a little more, and continue growing because unless you do that, you are just depriving yourself of all your potential!

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Bella Italia.....o tara unde intodeauna ma voi simti acasa

Nu de putine am auzit  vorba " Imi este frica sa nu ma pierd pe ingustele drumuri italiene"...eu, de fiecare data cand ajung pe aceste meleaguri abia astept sa ma pierd pe aceste mici si inguste stradute italiene. Si fie ca as trebate tara de la nord la sud sau de la est la vest,intotdeauna m-as simti acasa, si totusi , in fiecare regiune altfel fiecare avand particularitarea ei, dar chiar si asa, toate regiunile pastreza stradutele inguste, casutele ingramadite cu balcoanele lor colorate, oamenii foarte ospitalieri si plini de energie, alimentatia mediteraneana mult mai sanatoasa decat cea de la noi din tara, vinul foarte aromat ,inghetata care nici macar in luna ianuarie nu as putea sa o refuz,magazinele de lux pline de haine de calitate.

Lacul Garda este cel mai mare lac al Italiei, avand o circumferinta de 144 km. Partea de sud a lacului, este mai larga si fara ridicari de relief, in timp ce partea nordica are aspectul unui fiord in vecinatatea muntilor. Asta este locul unde infloresc pomii de lamii, locul care l-a fascinat pe scriitorul si poetul Goethe.

Lacul Garda se remarca in primul rand prin atmosfera sa relaxanta de vacanta avand: asezari linistite si cu influenta medievala, vile si gradini frumoase, un climat mediteranian, o apa albastra si o vegetatie abundenta itr-un relief variat, o gama bogata de posibilitati de distractie si sport, o infrastrucrura bine dezvoltata, cu un serviciu turistic de buna calitate, permitand in acest fel un lung
- See more at: http://www.turistik.ro/italia/lago-di-garda#sthash.HenNMoup.dpuf
Milano este o alta Italie… nu este Italia aceea nebuna, romantica, nepasatoare, Italia lui La Dolce Vita. Milano este Italia care munceste, este Italia germanizata, Italia unde se traieste cel mai bine, dar poate si Italia cel mai putin charismatica & sexy… si totusi, daca treci peste perceptii, vei descoperi un oras vibrant, plin de viata si, chiar daca nu se poate lauda cu monumentele Romei sau Florentei, vei descoperi extrem de multe coltisoare care sa va ramana in suflet. Este de asemenea locul de unde se da ora exacta in moda mondiala, dar si una dintre capitalele fotbalului universal.Este un oras care l-am vizitat deja de 3 ori, si totusi , de fiecare data am impresia ca il vad si il descopar pentru prima data.



 Roma....Pentru multi, mai ales catolici, Roma inseamna Vatican – centrul lumii catolice, resedinta Papei, dar si gazda unui muzeu uimitor de arta. Mii de ani, oameni de pe tot mapamondul au visat sa se duca si sa cunoasca acest oras magic, capitala a Lumii pentru o buna perioada a Antichitatii, dar si capitala spirituala pentru milioane de credinciosi catolici dupa caderea Imperiului Roman.




Florenta ...Intr-un tinut in care aproape orice localitate este o bijuterie, unde orice boaba de struguri se transforma intr-un vin memorabil si orice este scos din cuptor te face sa te lingi pe degete, capitala nu poate sa fie decat “the best of the best”. Pardon, mai precis “il meglio del meglio”, pentru ca ma refer la provincia italiana Toscana si incontestabila sa capitala, Firenze sau Florenta pe romaneste.Dintre toate orasele vizitate in Italia, aceasta a ramas preferatul meu/

Verona, orasul indragostitilor, renume dat de celebra piesa al lui William Shakespeare (sau cine o fi fost in spatele lui, daca ar fi sa dam crezare ultimelor “descoperiri”).


Bologna este tipul acela de oras pe care il strica vecinii… daca nu ar fi fost Florenta la doi pasi, ar fi fost in mod cert o primadona a turismului… Dar asa, Bologna continua sa ramana in umbra mult mai faimoasei sale vecine si sa se dezvaluie unui numar redus de vizitatori… care vor savura farmecul orasului fara a se calca in picioare cu alte mii de turisti.

Rimini - Pare ciudat daptul că într-o staţiune turistică avem şi multe atracţii turistice, dar, dat fiind faptul că Rimini este un oraş cu o istorie importantă în spate, nu aveam cum să trecem peste capitolul acesta, mai ales că avem ce să vedem şi ce să ne impresioneze. , Rimini este un oras incarcat de istorie am cum să nu încep chiar cu Podul Podul Tiberius sau Ponte Tiberio, aşa cum îl ştiu italienii care locuiesc în Rimini Podul traversează Râul Marecchia, numit în trecut Ariminus...San Marino  Este o contrucţie inedită, imensă cu cinci arcade... si este una dintre locatiile din Italia unde eu am stat cea mai lunga perioada.

Lacul Garda este cel mai mare lac al Italiei, avand o circumferinta de 144 km. Partea de sud a lacului, este mai larga si fara ridicari de relief, in timp ce partea nordica are aspectul unui fiord in vecinatatea muntilor. Asta este locul unde infloresc pomii de lamii, locul care l-a fascinat pe scriitorul si poetul Goethe.
- See more at: http://www.turistik.ro/italia/lago-di-garda#sthash.HenNMoup.dpuf

Lacul Garda este cel mai mare lac al Italiei, avand o circumferinta de 144 km. Partea de sud a lacului, este mai larga si fara ridicari de relief, in timp ce partea nordica are aspectul unui fiord in vecinatatea muntilor. Asta este locul unde infloresc pomii de lamii, locul care l-a fascinat pe scriitorul si poetul Goethe.

Lacul Garda se remarca in primul rand prin atmosfera sa relaxanta de vacanta avand: asezari linistite si cu influenta medievala, vile si gradini frumoase, un climat mediteranian, o apa albastra si o vegetatie abundenta itr-un relief variat, o gama bogata de posibilitati de distractie si sport, o infrastrucrura bine dezvoltata, cu un serviciu turistic de buna calitate, permitand in acest fel un lung
- See more at: http://www.turistik.ro/italia/lago-di-garda#sthash.HenNMoup.dpuf
Lacul Garda (în italiană, Lago di Garda), denumit şi Benàco de către localnici, este cel mai mare lac din Italia, cu o circumferinţă de aproximativ de 144 de kilometri şi o suprafaţă de 370 de kilometri pătraţi. Lacul este situat în nordul Italiei, iar pe malurile sale se află numeroase localităţi din provinciile Brescia, Verona şi Trento. - See more at: http://www.lago-di-garda-tourism.com/ro/#sthash.HBaGj1jk.dpuf
















Lacul Garda - denumit si Benaco de catre localnici, este cel mai mare lac din Italia,cu o circumferinta de aproximativ 144 km.Relieful variat din jurul lacului confera peisajului un aspect incantator.Partea de nord este aspectul unei depresiuni intre muntii Alpi, iar partea de sud are un relief uniform.

Lacul este situat în nordul Italiei, iar pe malurile sale se află numeroase localităţi din provinciile Brescia, Verona şi Trento. - See more at: http://www.lago-di-garda-tourism.com/ro/#sthash.RgZ4JChG.dpuf
acul Garda (în italiană, Lago di Garda), denumit şi Benàco de către localnici, este cel mai mare lac din Italia, cu o circumferinţă de aproximativ de 144 de kilometri şi o suprafaţă de 370 de kilometri pătraţi. Lacul este situat în nordul Italiei, iar pe malurile sale se află numeroase localităţi din provinciile Brescia, Verona şi Trento. - See more at: http://www.lago-di-garda-tourism.com/ro/#sthash.RgZ4JChG.dpuf
o circumferinta de 144 km. Partea de sud a lacului, este mai larga si fara ridicari de relief, in timp ce partea nordica are aspectul unui fiord in vecinatatea muntilor. Asta este locul unde infloresc pomii de lamii, locul care l-a fascinat pe scriitorul si poetul Goeth - See more at: http://www.turistik.ro/italia/lago-di-garda#sthash.HenNMoup.dpuf
o circumferinta de 144 km. Partea de sud a lacului, este mai larga si fara ridicari de relief, in timp ce partea nordica are aspectul unui fiord in vecinatatea muntilor. Asta este locul unde infloresc pomii de lamii, locul care l-a fascinat pe scriitorul si poetul Goeth - See more at: http://www.turistik.ro/italia/lago-di-garda#sthash.HenNMoup.dpuf
Lacul Garda este cel mai mare lac al Italiei, avand o circumferinta de 144 km. Partea de sud a lacului, este mai larga si fara ridicari de relief, in timp ce partea nordica are aspectul unui fiord in vecinatatea muntilor. Asta este locul unde infloresc pomii de lamii, locul care l-a fascinat pe scriitorul si poetul Goethe.

Lacul Garda se remarca in primul rand prin atmosfera sa relaxanta de vacanta avand: asezari linistite si cu influenta medievala, vile si gradini frumoase, un climat mediteranian, o apa albastra si o vegetatie abundenta itr-un relief variat, o gama bogata de posibilitati de distractie si sport, o infrastrucrura bine dezvoltata, cu un serviciu turistic de buna calitate, permitand in acest fel un lung
- See more at: http://www.turistik.ro/italia/lago-di-garda#sthash.HenNMoup.dpuf
Istoria bogată a locului, aşezările liniştite cu aspect medieval, la care se adaugă climatul mediteranean, bucătăria italiană de cea mai bună calitate, o gama largă de posibilităţi de distracţie şi practicare a sporturilor, şi numeroasele staţiuni precum Bardolino, Garda, Riva del Garda, Sirmione, Desenzano, Lazise şi multe altele, cu o bună infrastructură şi care oferă servicii turistice de calitate, toate acestea fac din Lacul Garda o destinaţie ideală de vacanţă vizitată anual de foarte mulţi turişti. - See more at: http://www.lago-di-garda-tourism.com/ro/#sthash.HBaGj1jk.dpuf

Veneţia, Roma, Milano, Napoli, Torino şi Florenţa sunt, cu siguranţă, cele mai cunoscute şi admirate oraşe italiene. Dar nici Genova nu vine la urmă, precum ruda săracă de la ţară, ci este un oraş cu istorie proprie şi obiective turistice valoroase. Este, printre altele, un loc perfect de unde se pot explora "comorile turistice" ale Rivierei Italiene, concretizate în destinaţii precum Portofino sau Cinque Terre.
Genova poate fi descrisă astăzi drept un oraş-port glorios în trecut, uşor şters şi ofilit în prezent, cu observaţia că tocmai aspectul de vechi, marcat de trecerea timpului, aduce farmec şi mister. Este, totuşi, un oraş tipic italian, însorit, cu clădiri caracteristice Mediteranei, cu ziduri albe şi acoperişuri de ţiglă roşie, alei minunate, magazine şi restaurante elegante, cafenele şi baruri pline de viaţă.
Lacul Garda (în italiană, Lago di Garda), denumit şi Benàco de către localnici, este cel mai mare lac din Italia, cu o circumferinţă de aproximativ de 144 de kilometri şi o suprafaţă de 370 de kilometri pătraţi. Lacul este situat în nordul Italiei, iar pe malurile sale se află numeroase localităţi din provinciile Brescia, Verona şi Trento. - See more at: http://www.lago-di-garda-tourism.com/ro/#sthash.HBaGj1jk.dpuf
Lacul Garda (în italiană, Lago di Garda), denumit şi Benàco de către localnici, este cel mai mare lac din Italia, cu o circumferinţă de aproximativ de 144 de kilometri şi o suprafaţă de 370 de kilometri pătraţi. Lacul este situat în nordul Italiei, iar pe malurile sale se află numeroase localităţi din provinciile Brescia, Verona şi Trento. - See more at: http://www.lago-di-garda-tourism.com/ro/#sthash.HBaGj1jk.dpuf













Venetia - Oras aflat in nordul Italiei, de-a lungul lagunei venetiene aflate pe malul Marii Adriatice, Venetia este considerat unul dintre cele mai romantice orase construite vreodata de mana omului, datorita canalelor pe care te poti plimba cu gondola, trecand pe sub nenumaratele poduri care incanta privirea, privire ce se odihneste peste casele inalte, aflate pe malul canalelor, dar si pe arhitectura impozanta a palatelor si bisericilor construite in acest oras. Dar acest oras care se intinde pe 117 mici insulite aflate in laguna venetiana intre gurile raurilor Po si Piave nu alcatuiesc doar un decor romantic



joi, 2 ianuarie 2014

Prieteni frumosi

Sunt perioade in viata noastra in care anumiti oameni sunt foarte importanti pentru noi, fie ca ne sunt apropiati, prieteni buni, colegi de munca sau familie.Ajungem sa  petrecem impreuna si cate 10 -12 ore pe zi, apoi datorita schimbarii prioritatilor noastre, a locului de munca, intram in contact cu alte persoane care incep sa devina ele o prezenta constanta in viata noastra, ocupind locul celorlalti.

Pe langa aceste persoane,in cursul vietii  noastre intalnim mai multe categorii de prieteni:

Vor exista mereu in viata noastra  prietenii vechi, cu care ne stim de mult timp si cu care nu ne vedem foarte des dar care au ramas constanti in viata noastra.Acea prietenie cu care te simți bine oriunde ai fi, oricum ai fi si orice ai fi facut intre timp .Psihologic s-ar spune ca, daca o prietenia a durat deja 7 ani, va dura toata viata.

O alta categorie sunt persoanele care sunt demne de toata admiratia ta, au o  influenta pozitiva asupra ta, te stimuleaza si incurajeaza sa devii din ce in ce mai bun si sa aspiri la mai mult.

 De asemenea, sunt persoane are au o influenta negativa, care intotdeauna sunt negative, se pling si se compatimesc, care vad numai riscurile nu si oportunitatile si care mereu vad birna din ochiul tau, care te vor critica si subaprecia in permanenta , sunt persoane cae e indicat sa le eviti... . Asta e , din fericire suntem binecuvantati sa ne putem alege singuri  prietenii, iar unii dintre noi fac alegerea cu mai mare grija....

Si daca suntem putin mai norocosi, intalnim si persoane deosebite...deosebite prin simplu lor fapt de a fi,  de la care stii sigur ca ai ce invata, ca vor reprezenta tot timpul un model de viata pentru tine si vor aduce un plus de valoare vietii tale. Acestia sunt persoane rare , nu ii intalnesti oriunde, si nu oricine stie sa ii aprecieze la adevarata lor valoare.

 Oricum, cred ca azi relatiile trebuie sa fie de genul win-win, in care ambele persoane au de castigat ceva,fie si doar linistea si compania placuta a celuilalt.