Sunt lucruri care ne bucură mai mult, altele mai puțin. Cele mai multe lucruri sau evenimente sunt cele care ne rămân indiferente. Poți să citești acest articol și să fii și mai relaxat și să conștientizezi că poți să te bucuri de viață mai mult decât de obicei.
Sunt multe lucruri care ne bucură. În aparență nouă ne plac și ne este indiferent dacă altora le par mai ciudate. Ne poate bucura un zâmbet, ne poate bucura un joc de cărți, ne poate bucura o melodie frumoasă sau un joc de șah. Fiecare cu micile lui nebunii sau micile plăceri, sunt ale fiecăruia dintre noi. Aceste mici bucurii ne fac viața mai frumoasă.
Sunt și multe lucruri pe care ni le dorim. Pe mulți dintre noi, lucrurile pe care nu le avem, dar ni le dorim, ne fac nefericiți. Sunt lucruri care nu pot fi schimbate,însă sunt și multe lucruri care se pot schimba.
Ce-ți propun nu este nici să te schimbi, nici să rămâi la fel. Îți propun să schimbi puțin unghiul din care privești lucrurile care-ți sunt indiferente. Rutina zilnică, nu degeaba se numește rutină, te macină cel mai mult. Îti propun ca fiecare lucru care ți se întamplă să-l privești prin lentila bucuriei. Poți să-l privești și cu puțin umor pentru că te va bucura și mai mult și vei avea o stare de spirit pozitivă. Bucură-te de fiecare lucru care ți se întamplă chiar și atunci când el face parte din rutina zilnică!
Bucură-te când vezi un copil râzând sau când mergi la un film! Bucură-te când bei un suc! Un suc costă un dolar, iar milioane de oameni trăiesc în lume cu mai puțin de un dolar pe zi! Bucură-te când auzi că unui prieten i s-a întâmplat ceva bun! Bucură-te din suflet și spune-i acest lucru. Bucură-te de momentul în care cineva te strânge în brațe! Trăiește din plin clipa! Bucură-te de lumina soarelui și de răsărit, bucură-te de verdele din jurul tău! Admiră-te pe tine de câte ori faci un lucru bun! Nu-i deajuns să muncești, trebuie să te și bucuri că ai ocazia să muncești, sunt milioane de oameni care nu-și găsesc un loc de muncă.
Bucură-te dimineața pentru că urmează o nouă zi în care tu te poți bucura de fiecare clipă, sute de oameni se culcă seara, iar dimineața nu se mai trezesc! Bucură-te că ai prieteni, poate unii dintre ei chiar merită statutul de prieteni! Bucură-te când vezi pe cineva zâmbind, cu sigurantă există un motiv pentru care se bucură. Ajungi seara acasă, gandește-te la lucrurile care te-au bucurat. Încearcă să vezi prin lentila bucuriei fiecare lucru care ți se întâmplă. Poți să simți că merită să te bucuri. Invidia omoară bucuria. Bucură-te de binele altuia și încearcă să înveți de la el! Bucură-te că ai de la cine învăța!
Te mai poți bucura de ceva permanent. Poți să te bucuri că ai posibilitatea să te bucuri permanent de fiecare lucru. În plus, puteai să nu te naști. Bucură-te că exiști, că respiri, că vezi și că simți! Lucrurile care-ți sunt indiferente sunt lucrurile care te pot bucura, trebuie numai să accepți ca aceste lucruri să te bucure. Folosește lentila bucuriei și zâmbește, iar din când în când folosește lentila umorului. Amuză-te că lucrurile sunt într-un fel și nu altfel. Uneori nu este bine să iei lucrurile prea în serios. Înainte de a lua lucrurile în serios zâmbește! Oamenii, de multe ori se iau prea în serios și devin ridicoli. Bucură-te de viață și de slujbă.
Vestea bună este că poți folosi lentila bucuriei gratis. Câștigi bună dispoziție, o stare de spirit mai bună. Și cum un lucru rău nu vine niciodată singur, la fel nici un lucru bun nu vine niciodată singur. O bucurie va aduce cu ea o altă bucurie, iar un zâmbet va aduce alt zâmbet. Trăiește clipa și bucură-te!
Poți să simți acum și să vezi că și lucrurile mici pot fi motive de bucurie. Încearcă acest lucru de câteva ori și încet încet te vei obișnui. Poate că te întrebi ce rost are? Are un rost, și anume acela de a fi fericit în primul rând cu ceea ce ai și să vrei ceea ce ai. Poți să vrei și ceea ce nu ai, însă, înainte de toate bucură-te de ceea ce ai. Și eu o să mă bucur dacă voi primi feedback-ul tău printr-un comentariu, dar și mai mult, o să mă bucur dacă ai citit acest articol până la capăt, iar acum îți spui: merită să mă bucur în primul rând de ceea ce am!
Succesul ?!.....e doar alegerea noastra
Succesul este o calatorie pe care o incepi sau nu. Primul pas incepe de la fiecare din noi. Multi oameni decid sa nu incepa aceasta calatorie, iar acesti oameni constituie majoritea. Da, succesul este o calatorie, iar prima frana poti fi chiar tu, gandurile si vorbele tale. Sunt uimit cum multi oameni se autosaboteaza spunand: ”nu pot”, ”e prea greu” este imposibil, nu voi putea niciodata, nu este realist, nu am nevoie, m-as chinui prea mult, este dificil, dureaza prea mult etc. Astfel calatoria lor catre success se opreste inainte de a incepe. Practic, pentru acesti oameni succesul devine ceva imposibil de atins, ceva care face parte dintr-o alta lume. Usor apre invidia si victimizarea. Este un joc acesta si anume, al insuccesului, este lumea oamenilor fara succes.
Poti sa te decizi insa sa incepi o calatorie a succesului, poti sa faci un pas sau mai multi. Fiecare om este ceea ce este datorita alegerilor pe care le face. Poti sa alegi sa ai succes sau poate nu. Poti sa spui insa ca nu este o alegere, ci este ceva care tine mai mult de noroc sau de realtii, iar in acest fel cu siguranta faci un pas inapoi catre drumul insuccesului.Sucesul este o alegere, o alegere sa pornesti sau nu in aceasta calatorie. Nu spun ca aceasta calatorie este usoara sau ca nu trebuie sa depui nici un efort. Poti ajunge pe un munte numai daca te hotarasti sa-l urci. Poti sa decizi la poalele lui ca este prea greu sau ca nu merita efortul sau satisfactia si vei juca cu subtilitate deplina jocul victimizarii. Studiaza-te putin si fii atent la cuvintele pe care le folosesti. Cuvintele devin ganduri, iar gandurile pot deveni fapte. Intreaba-te daca in limbajul tau obisnuit apar des cuvinte sau expresii precum: pot, vreau, ma vad un om de success, imi asum riscurile, imi asum resposabilitatile, indraznesc sa visez, sa vedem ce optiuni avem, sa cautam noi solutii, sa speram, sa gandim pozitiv, sa facem tot posibilul, nimic nu este imposibil. Sunt asemenea cuvinte in limbajul tau? Poti sa alegi sa le introduci in vocabularul tau si in gandurile tale.
Poate ti se pare greu de crezut ca limbajul tau poate fi usa care duce catre succes. Orice cuvant pe care-l spui se transforma intr-un gand care te sprijina sau poate te blocheaza. Folosind un limbaj al succesului iti ajuti gandurile tale sa capete o anumita directie, aceea favorabila tie. Influenta cuvintelor este de cele mai multe ori procesata la nivel inconstient si tot inconstient ele iti influenteaza viata si ceea ce faci. De multe ori ai o problema la care te gandesti si nu gasesti o solutie. La nivel constient dai problema sau intrebarea la o parte insa inconstientul tau proceseaza in continuare astfel ca uneori poate sa treaca si zile pana cand, ca din senin, iti revine in minte problema respectiva cu tot cu solutie. Constientul nostru proceseaza maxim +/- 7 operatiuni pe secunda, astfel ca multe din cuvine merg direct in inconstient, la fel ca si multe din amintiri sau multe idei care le-ai avut la un moment dat. Cuvintele au o forta care iti pot pune mintea in miscare sau din contra ti-o pot bloca in loc. Sunt diferente fundamentale in modul care formulam, astfel ca si rezultatul va fi diferet. De exemplu poti sa-ti spui doua lucruri atunci cand te intalnesti cu o situatie:
Varianta sabotoare: Este prea greu sa-ti deschizi o afacere!
Varianta succesului: Ce afacere mi s-ar potrivi mai bine?
A doua varinata dupa cum observati prin modul in care este formulata pune in miscare mecanisme constiente si inconstiente. Folosind varianta a doua mintea ta va incepe sa lucreze: Va gasi fel si fel de afaceri, le va corela cu felul tau de a fi, va calcula riscuri si oportunitati etc. Practic, folosind acest al doilea tip de limbaj te mobilizezi catre success si incepi o calatorie in lumea succesului. Lumea suucesului nu este una sigura, in sesnul ca nimeni nu iti garanteaza rezultatele, totodata insa trebuie sa-ti poti asuma riscurile si sa fii perseverant. Este oare unul din obiectivele tale acela de a deveni un om de succes? Ai putea sa-ti stabilesti acest obiectiv?
Viata este asemenea unei calatorii, la fel si succesul . Exista un limbaj al succesului care-ti este la indemana. Acesta este primul pas al calatoriei. Alegi sa ramai la poalele muntelui sau alegi sa-l urci. Poti sa te intrebi ce ai facut pana in acest moment? Poti sa te intrebi ce limbaj ai folosit sau poti sa te intrebi ce alegi sa faci in continuare. Poti sa alegi sa treci la actiune si sa fii un om de succes.
Scara succesului nu este niciodata aglomerata pe treapta cea mai de sus,am putea sa privim cine sunt acele persoane care au ajuns acolo si traseul care l-au parcurs,poate ca nu au avut parte de cea mai placuta calatorie,dar cu siguranta a fost una dintre cele mai fascinante.
In tara noastra poat ca ,pe langa acea multa vointa necesara,este nevoie si de o puternica tarie de caracter.
Mult succes!!!
Build a Mentoring Culture
The people in your organizations train for years and go into debt for college. People work late nights and weekends. People spend the entire day taking phone calls when they’re supposed to be on vacation. And people generate ideas and create the solutions that your organizations need.
People do these things. The people you have working for you today and the people you may hire tomorrow. And, the people who may resign because no one has recognized their abilities.
Yet, clearly, organizations do not do a good enough job developing and promoting their most important resource – their people.
What does it take to develop your people?
It takes more than writing “equal opportunity” into your organization’s mission statement. It takes more than sending someone to a training class. It takes more than hard work on the part of your employees. What development takes is people – from the CEO’s office to the mailroom – people who are willing to listen and to help their colleagues. Development takes coaches; it takes guide; it takes advocates. Development depends on mentors.
Time after time, successful people I talk to say that one of the most important keys to their success is having a mentor. It is hard to make it without a mentor and it takes too much time without a mentor.
But often there is no mentor around when you need one and especially when you face “particular challenges.” What do I mean when I talk about the “particular challenges" that people in organizations face?
Challenges That Need Mentoring
Let me give you a few examples of some challenges we working people all deal with. Imagine that you are facing these situations. How would you react?
First scenario. You’ve been working in a staff job and a line job opens up in another city. It would be a perfect career move for you but the company fills the job without even asking if you’re interested. They don’t ask because they assume your spouse wouldn’t want to leave his or her job to relocate. What would you do?
Or imagine this. You’re in a meeting. It’s your opportunity to shine in front of upper management. You’ve got an important point to make and you start to talk. Someone cuts you off. What would you do?
Or let’s say you make that important point—and no one says a word about it. But five minutes later, a guy at the other end of the table says the same thing you did. This time it’s a brilliant idea, and he gets all the credit. What would you do?
You’re in another meeting — there’s always another meeting - and one of your bosses tells a demeaning joke about the Pope - you are Catholic, and everyone knows it. What would you do?
Or a joke about gays — which you are, and maybe no one knows it. Or a joke about women — which you’re not, but some of your colleagues sitting right next to you are. What would you do?
My point is not so much whether you or I know how to react in each of these situations.
My point is really that we need to recognize that there are people in every organization — whether they’re men or women, minorities, or people who grew up without any business role-models in their lives — who don’t know how to react in these situations.
And it’s our responsibility to teach them.
Organizations are only as successful as the men and women who make them work.
So, if we care about our organizations and our people, we have to share our knowledge of the organizational culture; we have to share our wisdom; we have to mentor.
Mentoring Best Practices
If you want to establish a mentoring culture within your organization, here are some mentoring best practices.
•Set organizational goals. Don’t establish a mentoring program just because it is a good business practice. Develop a mentoring program based on solid business goals such as increasing diversity or making your organization a better place to work.
•Find out why the talented employees you wanted to keep left you.
•McKinsey and Co. asked top people what they look for when deciding which company to join and stay with. The answer: a great company and a great job. Talented employees want exciting challenges and great development opportunities. They leave because they are bored. Mentoring is a key to attracting and retaining talented employees.
•Develop people to their fullest potential. In order to develop your people, provide training opportunities, challenging projects and assignments, feedback, coaching and mentoring. In one study with people who had experienced real mentors, half of them said the mentoring experience “changed my life.” Those are powerful words.
•Foster mentoring for women and minorities. Ten years ago, when I began a new job, I sat with female colleagues during company presentations, and wondered, “Why are the guys up there and we’re not?” One of my first job assignments was to develop and manage a mentoring program. We included a special group mentoring program for women. Today, many of the young women I knew ten years ago at that company, have, in fact, climbed onto the stage themselves. Mentoring helped move women into the ranks of vice president, senior vice president and division president.
•Point to the money. Losing talented employees and wasting talent costs companies money.
And remember, whatever programs you design; they won’t be effective unless there is commitment from the top. Visible, daily commitment.
http://humanresources.about.com/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu