Health

E-urile alimentare au imbracat o haina de bau-bau, de cand regulile de pe piata noastra le cer producatorilor sa scrie negru pe alb ce ne vara sub nas, ambalat frumos sau delicios mirositor. E drept ca multor produse le lipseste inca stampila atat de necesara a ingredientelor, si de multe ori continutul lor ne este prezentat prin simple desene, de ma apuca nervii langa raft.
Va propun un exercitiu de memorie. Nu, nu va speriati de ce vedeti mai jos. Nu o sa va scot la tabla maine, sa va intreb care E e responsabil de ce… Dar va sugerez sa tineti minte trei dintre ele. Alea care va atrag atentia. Si o sa vedeti apoi ca le regasiti pe foarte multe dintre produsele pe care le cumparati. Eu l-am tinut minte pe 330 de la prima citire si apoi m-am intalnit cu el de neasteptat de multe ori, in locurile cele mai nepotrivite, unde nici nu ma gandeam ca o sa se iveasca.
Aditivii sunt adaugati in alimente ca sa ne indulceasca vietile, sa ne coloreze farfuriile sau sa conserve cat mai mult mancarea si s-o tina in frigider pana o uitam de tot. Si cand o gasim totusi, in spatele unei salate mari si infoiate, care ne-a blocat vederea, e tot buna, fir-ar sa fie!
E-100 nepericulos E-170 nepericulos E-240 tulburari

E-101 nepericulos E-174 nepericulos E-241 tulburari

E-102 periculos E-175 nepericulos E-250 periculos

E-103 nepericulos E-180 nepericulos E-251 periculos

E-104 nepericulos E-181 nepericulos E-252 periculos

E-105 nepericulos E-200 nepericulos E260…E268 nepericulos

E-110 nepericulos E-201 nepericulos E-300 nepericulos

E-111 nepericulos E-202 nepericulos E301…E309 nepericulos

E-120 periculos E-203 nepericulos E-311 periculos

E-121 nepericulos E-210 cancerigen E-312 periculos

E-122 nepericulos E-211 cancerigen E-320 colesterol

E-123 foarte cancerigen !!!!! E-212 cancerigen E-321 colesterol

E-124 periculos E-213 cancerigen E-322 nepericulos

E-125 nepericulos E-214 cancerigen E327 nepericulos

E-126 nepericulos E-215 cancerigen E-330 cel mai cancerigen !!!!!!!

E-127 nepericulos E-216 cancerigen  E337 nepericulos

E-130 nepericulos E-217 cancerigen  E341 modificari gastrice

E-131 cancerigen E-220 distruge E404 nepericulos

E-132 nepericulos E-221 modificari gastrice E-406 nepericulos

E-140 nepericulos E-222 modificari gastrice E-407 modificari gastrice

E-141 nepericulos E-223 modificari gastrice E-408 nepericulos

E-142 cancerigen E-224 modificari gastrice E-410 nepericulos

E-150 nepericulos E-226 modificari gastrice E-411 nepericulos

E-151 nepericulos E-230 periculos E-413 nepericulos

E-152 nepericulos E-232 periculos E-414 nepericulos

E-153 modificari gastrice E-233 periculos E-420 nepericulos

E-160 nepericulos E-236 nepericulos E-421 nepericulos

E-161 nepericulos E-237 nepericulos E-422 nepericulos

E-162 nepericulos E-238 nepericulos E-440 nepericulos

E-163 nepericulos E-239 cancerigen E-450 modificari gastrice
Cele mai periculoase E-uri care trebuiesc evitate se gasesc in urmatoarele alimente:

- sarea de lamaie,
- margarina,
- mezeluri,
- guma de mestecat,
- mustarul prelucrat
- branza topita,
- precum si in toate tipurile de sucuri, supe concentrate si tot felul de dulceturi.
Prin urmare, MANCATI CAT MAI SANATOS!

sanate,aditivi,E-uri;
 

Niciun comentariu: