joi, 2 ianuarie 2014

Prieteni frumosi

Sunt perioade in viata noastra in care anumiti oameni sunt foarte importanti pentru noi, fie ca ne sunt apropiati, prieteni buni, colegi de munca sau familie.Ajungem sa  petrecem impreuna si cate 10 -12 ore pe zi, apoi datorita schimbarii prioritatilor noastre, a locului de munca, intram in contact cu alte persoane care incep sa devina ele o prezenta constanta in viata noastra, ocupind locul celorlalti.

Pe langa aceste persoane,in cursul vietii  noastre intalnim mai multe categorii de prieteni:

Vor exista mereu in viata noastra  prietenii vechi, cu care ne stim de mult timp si cu care nu ne vedem foarte des dar care au ramas constanti in viata noastra.Acea prietenie cu care te simți bine oriunde ai fi, oricum ai fi si orice ai fi facut intre timp .Psihologic s-ar spune ca, daca o prietenia a durat deja 7 ani, va dura toata viata.

O alta categorie sunt persoanele care sunt demne de toata admiratia ta, au o  influenta pozitiva asupra ta, te stimuleaza si incurajeaza sa devii din ce in ce mai bun si sa aspiri la mai mult.

 De asemenea, sunt persoane are au o influenta negativa, care intotdeauna sunt negative, se pling si se compatimesc, care vad numai riscurile nu si oportunitatile si care mereu vad birna din ochiul tau, care te vor critica si subaprecia in permanenta , sunt persoane cae e indicat sa le eviti... . Asta e , din fericire suntem binecuvantati sa ne putem alege singuri  prietenii, iar unii dintre noi fac alegerea cu mai mare grija....

Si daca suntem putin mai norocosi, intalnim si persoane deosebite...deosebite prin simplu lor fapt de a fi,  de la care stii sigur ca ai ce invata, ca vor reprezenta tot timpul un model de viata pentru tine si vor aduce un plus de valoare vietii tale. Acestia sunt persoane rare , nu ii intalnesti oriunde, si nu oricine stie sa ii aprecieze la adevarata lor valoare.

 Oricum, cred ca azi relatiile trebuie sa fie de genul win-win, in care ambele persoane au de castigat ceva,fie si doar linistea si compania placuta a celuilalt.

Niciun comentariu: